Saturday, January 7, 2012

Bakteria Sekarang Semakin Bijak?kata-kata Cheff Wan

Bakteria Sekarang Semakin Bijak?kata-kata Cheff Wan

kenapa Cheff Wan kata"bakteria semakin bijak"dalam TV,radio dll?bakteria pergi ke sekolah dan belajar abc sampai Z?1 sampai infinity,eternity...tentulah tidak!ahahahh!bila bacteria bercampur-campur dengan bacteria lain atau bercampur dengan virus atau bahan lain.Mesti kemungkinan besar akan terjadinya satu penyakit Terbaru,backteria sekarang pun dah maju!bergabung bersatu!transformer~ tak tau la.terjadi kebetulan atau manusia sendiri yang mencipta virus untuk meraih keuntungan dengan membuat ubat dan menjualnya..haritu dah la jadi H1N1,boleh update setiap hari jumlah kematian?lebih baik berita semasa suruh kita mencegah siap-siap cara-cara mencegah sebelum terkena..takkah begitu?LOL!

penghargaan besar untuk page https://www.facebook.com/MisteriDanKeajaibanAlam.FakeAndFact ~semoga ilmu dilimpahkan kpd page tersebut berkat ya,saya x bodet pun,first time jd ni,patut la stats blog naik tinggi hari ni..!yea2!!apa benda yang aq banggakan?o.O....


 perbezaan yang ketara -_- sebenarnya aku tinggal blog 4 hari kalau x silap,pergi bercuti di terengganu,pahang dll..nak share sikit ada pi restoran tu dia kata "dah makang"maksudnya dh makan? org teganu memey ckp mcm tu...kalau orang utagha salah dengaq mmg  kena penerajang tak pasal-pasal .salah dengar jadi "mangkang".siap ar,kalau kena yang gangster mmg tak ckp byk dh,tiba-tiba sebut "mangkang".

Infinity / eternityboleh menghuraikan melalui 360 °.
 180 (masa) x 360 (eternity) = 64.800
 86400/64800 = 03/04 = 1 1 / 3 = 1,33333 ...
 Jumlah sudut segi tiga sama sudut lurus (180 darjah)Anggaran moden untuk diameter Matahari ialah 1.392.000 km(109 diameter Bumi).
  1 km sama 0,621371192237 batu, diameter Matahari dalam batu ialah 864948, nilai yang sangat dekat dengan86.400 10x. Platonic Precession (Precession ekuinoks) = 25.920 yrs = (360 ° putaran)
Orang purba membahagikan langit kepada 12 buruj. Tanda zodiak yang baru muncul di kaki langit setiap 2160 yrs(30 °) (25920 / 12 = 2160) dan tanda setiap bergerak 1 ° di kaki langit dalam masa 72 tahun. (lebih kurang).
<<<sebenarnya tak dak kena pun,saja ja bagi menyemak post.sekali sekala melatih jari scrolls dgn cpt,aku tau korang takkan baca,korang takkan baca nombor tu.fakta!!
Fakta Benar!Saintis telah membuktikan
seramai 648155756489610 dalam dunia ni
yang malas baca nombor tersebut!fakta!kan dah terkena sudah~
kebanyakkan orang tak akan baca  nombor648155756489610 ,bagi kita nombor tu x penting di hafal sebab tu orang tak akan baca.lain la kalau sebut soalan popular SPM atau soalan yang selalu ditanya "oleh gf,bf. kalau tak dapat jawab minta putus "yang tu mejoriti baca.LOL!


lepas ni kalau Penyakit baru tak mustahil .teringat pulak kawan aku ada kata H1N1-Najib 1 Hisyamuddin 1!WTH yang kawan aq sebut aku pun tak tau ,bila jadi H1N1 semua orang salahkan bab satu,bab1? >>>
babi la..babi memamg haram,kita ambil pengajaran dari peristiwa yang dah berlaku,lepas ni jagalah kebersihan kalau tak nak jadi penyakit terbaru !syarat iman dlm agama islam dinyatakan dgn tegas Rasulullah s.a.w :"Hendaknya kamu beriman kepada adanya taqdir yang baiknya dan yang buruknya,yang manisnya dan yang pahitnya"    disebabkan tak jaga kebersihan ramai manusia yang meninggaldunia,semoga dosa mereka diampunkan.Yang tak bersalah pun jadi mangsa.aku tegur kat sini supaya ambillah peringatan ikhlas dari aku.

Seorang penyair mengatakan;

semoga teguranmu
berkesan baik kesudahannya
kerana boleh jadi tubuh ini menjadi sihat
justeru kerana penyakit yang dihadapinya

korang jagalah kebersihan di mana sahaja~wewangian yang baginda Rasulullah s.a.w kenakan  adalah yang paling wangi dan paling semerbak.Di rumah baginda tidak ada sampah yang menimbulkan bau busuk.Tidak diragukan lagi bahawa ia adalah rumah paling elok,rumah paling baik dan paling bermanfaat,lebih sesuai untuk tubuh dan lebih mampu menjaga kesihatan penghuninya.baca selengkapnya...






Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit Amerika Syarikat (AS) mendapati virus baru influenza A (H1N1) yang menyebabkan wabak selesema babi telah tersebar tanpa dikesan sejak beberapa tahun lepas, sebahagian besarnya berpunca daripada babi.

Kumpulan penyelidik itu turut mengesahkan campuran gen manusia, babi dan burung dalam virus terbabit yang telah menjangkiti lebih 11,000 orang di 42 buah negara, serta membunuh 86 orang.
Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) sebelum ini hampir mengumumkan status pandemik penuh terhadap virus tersebut.Penyelidik berkata, campuran gen itu sama seperti campuran pelik lain yang menjangkiti babi, namun ia memang tidak pernah dilihat sebelum ini.


semoga memberi manfaat,nasihat ikhlas dari saya~Cheff Wan jangan terasa,saya tak perli awak pun -_-,k..jangan jadi tak bertamadun,

owh!!lupa lak~<<(ayat buat2 lupa)satu lagi fakta korang lebih suka baca gambar katun dalam post ni,fakta kedua!ayat yang aku hitamkan terang dan besarkan yang tu korang selalu baca dulu.

terkena sudah~