Tuesday, December 27, 2011

Mencari status lama di Facebook/Twitter



Korang nak cari status lama di Facebook/Twitter ?Mudah je :)
Korang "just" ikut step ni :


1.Korang pergi kat website ni : http://socialsearching.info
2.Nanti akan keluar 2 pilihan (Facebook atau Twitter) lepas tu tekan Login
3."Pop-up"(Permission) akan keluar dan korang hanya perlu klik "Allow"
4.Dan ia akan keluar seperti dibawah ni 



5.Di kotak pertama tulis nama anda atau nama rakan anda,kotak kedua pula tulis apa sahaja yang berkaitan dengan status yang anda ingin cari,kemudian klik "Search"
6.Lepas tu ia akan keluar macam ni :


p/s : Twitter lebih kurang sama je cara dia

#Sumber : http://smileasuwant.blogspot.com