Sunday, July 14, 2013

Pengalaman Ngeri Polis Trafik Yang Tidak Dapat Dilupakan

Pengalaman Ngeri Polis Trafik Yang Tidak Dapat Dilupakan

Salam guys, apa yang korang bakal baca dibawah ini adalah pengalaman ngeri seorang anggota polis trafik.
Nama beliau Saman bin Jalan (bukan nama sebenar).
[Amaran keras] ini kisah benar, jika korang yang lemah semangat sebaiknya jangan baca sebab ia mungkin menghantui korang selepas ini.
Bermula la kisah pengalaman ngeri yang tidak dapat dilupakan sampai sekarang.


polis trafik

Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya
Utara Selatan kelihatan sebuah kancil merah tersadai di sebelah line kerosakan.
Ada orang tua yang berdiri disebelahnya, pemilik kancil tu
sedang berjalan kehulu kehilir cuba menahan kereta supaya membantu. Tidak
ada sebuah kereta pun berhenti pada masa itu.
Tiba-tiba datangla sebuah kereta Evo7 berhenti di sebelah Kancil pakcik tua itu.

Kemudian pemandu Evo7 terus keluar dari kereta yang dipandunya dengan penuh stail (mancho).
Lebih kurang bergini la dialog mereka.
"Ada apa nie pakcik,kereta rosak ke?"tanya pemuda
berusia dalam lingkungan 20an lagi hesem kacak bergaya."a'ha rosak "jawap pakcik tu simple aje....

"Ok,cam nie,saya ada tali nanti saya ikat kat kereta
saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol"mamat nie bagi idea.

"worrait gak tu...", tapi....nanti kalau pakcik rasa awak bawak laju
pakcik akan hon dan bagi high beam"

"Ok pakcik"..mamat nie pun ikatlah tali kat kereta
kancil didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper Evo7 nya.
dia pun jalanla..dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima
kilometer mamat nie laju le sikit,apalagi pakcik tu pun hon dan bagi
high beam la kat mamat tu. Mamat tu pun slowkan balik..

Tiba-tiba ada sebuah Ferrari datang dari belakang dan
press minyak kat mamat Evo7. Apa lagi, jiwa muda patang dicabar,
dia pun tekan la minyak rapat nak kejar ferrari nie...lupa la pulak dia
dengan kancil org tua yangg diikat kat belakang kereta dia.

Orang tua tu punya la hangin satu badan,dia pun hon dan bagi hi beam
bagai nak rak. Mamat Evo7 tu dah tak sedar dah angin punya pasal.
Kebetulan pula abang polis trafik ada buat speed trap kat bawah jambatan.

Vrooommm......bedesup peginye... ini dah lebih speed limit nie...kate abang polis nie..cecah
250kmj memasing nie... Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman
kereta-kereta yg laju nie...

"Over..over, dengar tak!? Ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju, sebuah
Ferrari, sebuah Evo7 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak
percaye punya.........sebuah Kancil merah tengah cucuk angin Evo7 tu
dan bagi hon dan hi beam nak potong!!!'