Sunday, February 6, 2011

Awal Penglibatan Dalam Bidang Magic Silap Mata

Assalamualaikum W.B.T Salam Sejahtera .. ^^
okeh la,sblm sy bercerita tntang penglibatan sy mnjadi seorang Magician dan juga kini sy bergelar Cardist..sy adalah bekas BandBoy ( Gitaris ) pada tahun 2005-2007 ..erm pengiring dkat mana2 function atau event,birthday,tp sy sllu bwt show kat majlis org kawen..nama band kmi ialah Flying Kiss..oh ya,sy join bkn 1 band shja,tp 4 band.. 1st M.J Production,2nd One Nation,3rd BlackPower dan yg skg ini Flying Kiss..mcm2 pengalaman la yg sy alami slama 2thun aktif main Band,bnyk bljar sdikit sbnyak tntang kehidupan,pergaulan,perkauman,kebudayaan dan mcm2 lagi la... Dan skg ini sy beralih p Vocalis,sambil2 p Gitar gak,hahaha tk menntu.. ^^ .. sy suka tiru vocal blackmetal,deathmetal,grindcore hardcore trash mcm2 lg la..nama band projek sy skg ini ialah DeathMetal Band Projek..haha dlm pada masa yg sama juga sy masi d Flying Kiss..

Okeh pasal magic plak..sy mula2 minat magic ni pada awal prtengahan thun 2007 hggalah skg ini,sy tgk tv magicshow Criss Angel MindFreak,wowwww !!! tk terkata sy nk kata apa lagi masa tuh,mmg btl2 gempak la bla sy tgk Criss Angel bwt trick..pndekkan cerita,trick yg mula2 sy bljar adalah trick Pencungkil Gigi yg melekat kat ibu jari,bila petik jari,dia hilang,bila petik lagi,dia muncul dgn sekelip mata,wow magiccccccc !!!! dl sy igtkan smua magician ni ada bela jin,syaitan apa2 jenis makhluk halus la..tp pada hakikatnya nothng..tiada..bleh jadi gila ak dbwatnya..huhuhu..smpai ak p berguru utk bljar ilmu2 ghaib ni krna pasal MAGIC ni la..tu la sdikit sbnyk pengorbanan sy,mcm org gila sy fikir mcm mna MAGIC tu bleh MAGIC..hahahaha..tp hasil dari usaha ingin thu dan tahu..sy mula bljar pelbagai jenis trick dari YOUTUBE.COM ,alhamdulillah syukur lah..akhirnya sy jmpa jga jln yg btul utk mahu bljar trick2 yg prnah sy tgk dlm tv astro AXN..dan mula la sy beralih p bermain Daun Terup... card trick yg pertama skli sy beljar ialah Force Card,mind reading..hahaha mmg geli hati la bila sy teringat smula mcm mna cara penyampaian sy pada masa tuh,bergelora semangat sgt2..mangsa pun mati2 percaya yg sy ini mmpunyai kuasa psikik..hahaha..tp tu cerita lama..sy tk mau lagi hipokrit dan tipu2 org..skg ni sy ada cara yg btl2 buat sy tk rasa berdosa,iaitu bgtau awal2 kepada audience yg apa yg sy akan tnjukkan bkanlah sihir atau apa shja jenis yg negatif,sy bg penerangan yg betul dhlu sblm sy perform,yg sy cuma mnggunakan teknik,tp teknik yg sgt susah nk d kesan atau d lihat oleh mata kasar..dan sy tk ada pakai jin syaitan org halus ka apa ka,tidak ada !!!..cuma sy mnggunakan terang2an teknik,teknik cara kasi silap mata orang..hahaha..
selepas sy  belajar bermain kad,sy mula gatal tangan mau beljar main Coin Trick plak..hehe,best juga main Coin ni klu fhm selok belok dia..bagi sy,Coin Trick lebih susah daripada Card Trick...ada bnyk sebab la..tu cuma dari sudut pandangan sy..tk tau lagi kmu korang..