Monday, February 7, 2011

Magician Yang Pertama Aku Jumpa Dalam Hidupku Di SANDAKAN ??/??/2008

Azizul ( Zul )
haaaa..ni dia Magician yang pertama sekali sy jmpa d bandar Sandakan..pada masa yang sama juga,dia ni pun selalu gak buat street magic d bandar tanpa sy ketahui..wo hohoho..
okeh,dmana dan bagaimna sy bleh terjumpa makhluk ni ceritanya bgini..............
sy ni asal turun bandar,tk kira la mau shopping ka apa ka tetap sy bwt magic,sbb terlalu semangat kan,biasala orang baru bljar masa tuh..mau promote yg sandakn ni ada magician..sedang sy bermain magic d supermarket milimewa tngkat tiga,sy main magic la ngan pekerja kat situ..pastu dah abis main magic,pekerja tu pun bagitau sy yg dia ada juga jmpa org main magic ngan dia..wow..pekerja tu cakap,magician tu bleh kasi kad hilang warna,kasi putih dan kasi kecik rokok..dan mcm2 lagi la dia cakap..huhu apa lagi sy pun terus terpinga2 dan tertanya2 siapakah gerangan  ???????????? pekerja tu bgtau nama magician tuh ZUL..dia sllu lepak kat Restoran Nurmarina..klu nk jmpa dia,just p Restoran tu..so sy pun tnpa mmbuang masa,sy pergi la p tmpat yg dmksudkan tuh..tnggu pnya tnggu,tnya pnya tnya,tk jumpa juga..mgkin blm lg diizinkan sy brtemu si ZUL tuh..selang beberapa mggu kemudian,pada pukul 5 ptg sy dbandar dan baru juga bwt street magic,sy brjmpa ngan kawan satu kampung juga la d MPS KARAMUNTING..nama kawan sy tu WAN(bukan nama sebenar) ..so sy jmpa dia,sy main magic la,hehehe..pastu magic pnya magic,dia bgtau sy yg direstoran SANTAI ada orang main magic juga skg ini,sy pun trus teringat yg dsandakn ni ada lg magician yg blm sy jmpa..sy pun tnya la balik ngan si wan ni,siapa nama magician tuh ? si wan pun bgtau la,ZUL..wow apalagi sy pun tk sabar2 mau jmpa magician tuh..hahaha coz dah lama dah mau cari magician tuh..sy pun pergi la p Restoran Santai dgn si wan,rpanyan bukan si wan jak yg ak kenal disitu masa tuh,si alif pun ada,kawan sy juga,1 kg juga..akhirnya trjmpa la juga sy dgn si ZUL ni,hehe..dlm hati sy,betulkah ni si zul magician yg dmksdkan?hahahahaha..so,kenal pnya kenal,dia pun bg sy tgk dia pnya trick.. SVENGALI..adoy mati kutu sy dgn trick ni masa tuh,hahaha.. pastu,sy bg tgk gak dia sy pnya trick AMBITIOUS CARD ROUTINE ..dlm hati sy,mustahil dia tk trkejut ngan trick sy ni,kahkahkahkahkahkah...so pastu,dia bg tgk la dia pnya MENTAL PHOTOGHRAPY..adoy lg la sy tk thu mcm mana 52 keping kad tu bleh hilang warna,brtkar jadi warna putih..bg sy,pertemuan kli pertama sy dgn dia ni,kira BATTLE la juga..dlm prtarungan ni,trus terang sy mengaku KALAH dgn dia masa tuh..sy tabik ngan dia ni..masa sy jmpa dia,sy baru berusia 7bulan dlm magic,sdangkan dia sdah 2thun masa tuh..jauh beza kan?..okelah,sembang pnya sembang,dia pun bg tgk sy Bicycle Deck yg sy cari2 juga slma sy baru bljar main magic..pada hari tu,puas bercerita pengalaman masing2,sy dan zul pun trus direct bwt street magic smpai lewat mlm..hahaha,yg paling lucu bg sy,sy trus tnpa segan silu,bertanya ngan dia, "bleh ka ak stay drumah mu?mau beljar magic yg ko kasi tgk ak tadi tuh ? "
si zul pun dengan ringan hati kata " bleh bha,nda ada masalah tuh.." haaa lg la sy semangat..hehe..sy pun ikut la dia p rumah dia d Sim2 jambatan ntah berapa sy lupa sdah..pastu dlm perjalanan p rumah dia tuh,dia jmpa kawan2 dia la,pastu dia cakap yg sy ni Ezad plak,adeh tk patut..hahaha.. masa tu penampilan sy btl2 ROCKERZ la,rambut panjang,serba hitam..ok,masa drumahnya tu plak,kmi pun masing2 la kasi tgk kebolehan masing2,bercerita sampai larut mlm..sy btl2 tk sabar mau bljar SVENGALI masa tuh,sbb trick tu bg sy mmg btl2 POWER la klu kena pada pyamapaian yg btl dan cara yg btl..si zul pun bgtau sy la,yg esk dia akan bgtau caranya,dia suruh sy beli deck biasa sbnyk 27deck d SUNTOS..so pagi pun menjelang,kmi trus p SUNTOS mmbeli daun terup yg ptut utk mnjayakan SVENGALI tu..selepas membeli deck bnyk2,sy pun ajak dia p rumah sy di MPS KARAMUNTING..dsana la kmi memproses deck SVENGALI tu,hehehe..lepas dah siap deck tu,dan siap jga si zul ajar sy,terus sy perform trick tu hari tu juga,hahahahaaha..semangat sy pada masa tu ntah la mcm mna,ssah mo gambarkan..sgt2 gembira,terharu mcm2 lg la..terima kasih bnyk2 buat ko ZUL,jasa mu ttp kukenang sampai bila2,ko mmg kawan yg sgt2 baek....ko la pembakar semangat ku yg pertama..klu ko ada baca blog ku ni,1 jak ak mo pesan..jgn tlampau TEMBIRANG YA,EGO TU KASI KURANG2..kahkahkahkah..jgn lupa,mari BATTLE utk kali yg kedua,amcam ada berani ??