Monday, February 7, 2011

Magician Yang Ke-2 Aku Jumpa Dalam Hidupku Di SANDAKAN ( Kami Punya Guru )

Born on January 13, 1982 .............
Herman Man atau biasa sy panggil skg ni Abg Man ni adalah orang yg kedua sy jmpa slepas sy jmpa si ZUL selang 5hari kemudian..abg man ni lain dari yg lain la bila sy jmpa,hehe serius beb..rambut dia masa sy jmpa mmg panjang sampai la skg,tk pernah sy tgk rambut dia pendek depan mata..dlm gambar pernah dah..hehehe..


okeh..ceritanya bermula bila pada satu ari tu ak p Panggung Wayang tgk cerita ntah apa lupa dah,tp klu igt2 balik, Ghost Rider kot..masa tu kdai 99 masi ada lg,kedai tu dekat gak ngan Panggung Wayang..so sy lepak2 la di 99 tu,pastu gatal tangan gak mo main magic,hehe so sy main magic la ngan pekerja yg ada disitu,main magic pnya magic..pastu pkerja tu pun bgtau ada gak org yg main magic disini,dia bleh kasi patah syiling,kasi hilang duit syling dan mcm2 lagi la..wow sy pun trus tnya la ngan dia,sapa nama dia dan dimana dia tinggal ??? pekerja tu pun bagi tau nama dia MAN,dia kerja bedekatan dekat sini juga..dia suruh sy tggu sbntar sbb tk lama lg si MAN ni pasti akan singgah d kedai 99 beli rokok..so sy pun tnggu la dlm sekitar 20minit..tp tk ada juga magician yg dmksdkan pkerja itu..so sy pun pulang la p rumah ngan family..tp sblm tu sy smpat bagi tinggal no telepon sy ngan pkerja tu,sy pesan suruh dia tlg bagi ngan MAN nt no telepon sy..so biar jak la mcm tuh..so ntah berapa bulan bgtu..akhirnya sy ada terima panggilan ntah dari mana,nmbor pun tk ada list dlm hp sy..masa tu sy igt sy dlm bas labuk,hendak pulang p MPS KARAMUNTING tmpat sy tinggal..masa dlm bas tu la dia col sy,tp sy tk tau lg sapa yg call sy..hehehe..dia tnya sy la, " pian ka ? main magic tin kosong ? " ...sy trgamam sketika,coz suara dia garau bha..hahahaha..sy pun klu igt2 balik,sy jawap mcm ni " ya pakcik,dmna pakcik pernah nmpk sy main magic ? " kahkahkahkah..mmg lucu la..dlm tlepon tu si MAN suruh sy turun p Panggung Wayang,mau berjumpa la,kongsi2 magic..hari tu juga la sy jmpa dia..huhu berdegup2 jantung masa tu,nerves pun ada..bila sy smpai di Panggung Wayang tu,sy jln2 la mnuju ke destinasi..sy ada nmpk ada kelibat d hjung penjuru tangga,dia seperti mnunggu..dlm hati sy,mmg dia la ni yg call sy tdi..so sy pun brjln smbil control2 la,kahkahkahkahkah...mmg sah dia la yg call td, bila sy dgr suara dia,haha sy igtkan td pakcik2 yg call,rpnya bakal pakcik2..bersalaman la kmi,tnya nama itu la ini la..jd sy trus potong cerita,tnya dia " abg ka yg main magic tu ? " ...dia pun selamba jak jawap " oh bukan aku,ada ak pnya kawan d Bang2 Lounge tu mnunggu skg,dia suruh ak jmput ko dsini tadi.. " ,,,,hahahaha sbnarnya dia tipu sy ni,tp pula kan sy sbnarnya percaya gak,hahaha mcm mna tuh ?....dlm prjalanan mo p Bang2 Lounge tu,kmi smpat la bercerita pasal magic juga ni,mcm2 dia tnya sy,dia tnya sy pandai main magic jenis apa jak?,mcm2 la sy jawap masa tu.. ( bersambung ... ).. so bila sy sdah sampai di Bang2 Lounge tuh,sy pun masuk la p dlm,dan mencari2 sapa magician yg mnunggu sy tu kononnya..hehe..tnpa dsangka2,rpnya magician tu la yg mnunggu sy td d stesen bas,si Man la sapa lagi,hahaha ak terkena trick awal2 lg olehnya..td masa sy tnya dstesen bas,dia cakap dia bkn magician,tp kwan kpda magician jak,tp sbnarnya dia la tuh..huhu..okeh la,masa sy berada dlm pub tuh,sy pun mninjau2 la keadaan sekelilingnya,dan dlm pub tuh,hnya ada 3org shja,Man,Wai,dan sy sndiri..si wai ni adik kepada si man..ermmm..first trick yg abg man ni bg sy tgk ialah,appearing coin..wow terkejut sy masa tuh,coz sy blm thu lg trick tuh..pastu abg man suruh sy bg tgk apa trick yg bleh sy perform,so tnpa mmbuang masa lagi,sy pun bg la dia tgk sy pnya Svengali Deck,pastu sy main Ambitious Card Routine sy..hehe..sy masi igt lg masa sy main trick ambitious tu,dia ada bg sy tips utk trick tu,iaitu,tambahkan lg Animasi..ntah apa mksd tu,mcm2 la yg abg man kasi sy tgk trick masa tuh,huhu smuanya power2..linking ring,rokok mengecik,sponge heart,sleight hand coin trick mcm2 lagi la..ok la,dlm pada masa yg sama juga,si yunus pun rpnya magician juga,baru setahun bljar dgn abg man..tp sblm sy brjmpa dgn si yunus ni,abg man ada pesan awal2 satu 'secret' ..hehe..hnya kmi2 shja yg thu tuh..so kmi pun masing2 la kasi tgk trick sambil kenal2..magician yg ketiga sy jmpa plak ialah si Yunus.....
to Herman,thnks a lot ya abg man utk smuanya,jasamu tkkan kulupa sampai bila2,sy akan terus brusaha utk mnjadi anak murid yg baik dan berdisiplin utk kita pnya team..sy thu sy bnyk melakukan ksilapan dgn abg,harap abg man dpt memaafkan sy ya..anyway,thnks a lot sifu.. !! ^_^